top of page

HISTÒRIA

Va ser al 1964 quan Constanci Pérez va entrar a formar part de l’Ajuntament com a tinent d’alcalde de Cultura i Esports i ràpidament va promoure la creació del Patronat Municipal de Cultura i Esports, entitat que es va encarregar de la promoció de molts esports, entre ells l’atletisme.

El 22 de maig de 1965, disputaven a Sant Boi la primera competició infantil per equips. Aquesta era la pri­mera actuació del que ara coneixem com Cornellà Atlètic, encara que aleshores era el Patronato Deportivo Municipal.

La tasca mes important que ha desenvolupat aquest club ha estat la promoció de l’atletisme a les escoles de Cornellà, gràcies a la qual han sortit els campions de les categories superiors.

A l’any 1965 van participar en el Campionat Provincial d’atletisme infantil, on van quedar sisens, tot i que no tenien pistes per entrenar. En aquella època entrenaven al Camp de les Palmeres, al costat de l’estació de RENFE. Miguel Navarro era l’entrenador. A partir d’aleshores, l’atletisme de Cornellà va estar representat per tot Catalunya, primer només amb un equip infantil i un de juvenil, i poc després a la categoria sènior.

Al 1966 organitzaven el I Trofeu de Cross de Cornellà. Carlos Jurado era el guanyador de la categoria de benjamins, Alejandro Balaguer de la d’infantils i Antonio Balaguer de la de juvenils.

La inauguració del camp d’esports al 1966 va ser essencial per a la millora dels esportistes locals. Primerament es va inaugurar el camp de rugbi i en el 1972, les pistes de cendra que servien per a la pràctica de l’atletisme.

A l’any 1967 1’equip juvenil quedava tercer, alhora que l’equip infantil guanyava el cam­pionat de Catalunya. A finals de 1968 es produïa el primer gran triomf del Patronat Cultural Deportivo de Cornellà: van quedar segons en el campionat d’Espanya de la categoria de juvenils que es va disputar a Madrid. 

Al començament dels 70, l’atletisme va deixar de dependre del Patronato Cultural Deportivo Municipal i es va consolidar com un club independent que a partir d’aleshores va anomenar-se Cornellà Atlètic.

El 29 d’abril de 1973, Cornellà va viure una de les fites mes importants de d’atletisme local: es van inaugurar les pistes del camp municipal d’esports.

El tres de febrer de 1974, es va celebrar el V Gran Premi Ciutat de Cornellà, que era a la vegada el XLIX Campionat Provincial de Cross. El Cornellà Atlètic va quedar cinquè en categoria aleví masculí, en infantils masculins, primers; en cadets masculins, segons; en la de juvenils masculins quarts, i en sèniors masculins, sisens. Al febrer de 1975 es va celebrar a la Plaça Catalunya de Cornellà el Campionat Provincial de marxa. Els atletes de Cornellà van fer un paper digne ja que van resultar guanyadors en les categories d’infantils i cadets, amb Jorge Albet i José Antonio Dieguez. En la categoria juvenil, J. Talavera va quedar en segon lloc. Al 1976 van pujar a primera Catalana en quedar subcampions de la Lliga cata­lana.

 

L'any 1978 es van fer les pistes de tartán, cosa que va permetre que els esportistes disposessin d’una de les millors instal·lacions de Catalunya per a la pràctica de l’atletisme.

Des d'aleshores fins a l'actualitat, molts són els noms dels atletes que han brillat a nivell català, nacional i internacional passejant el nom del nostre club. L'any 2018 ha estat ple de fites com a club. Destaquem la participació per primera vegada a la història de l'equip masculí sub 20 en la fase A del campionat d'Espanya de Clubs, tant en pista coberta com en aire lliure, assolint la fita d'estar entre els vuit millors clubs de l'Estat. I també, per primera vegada, l'ascens de l'equip absolut a 1a nacional després de guanyar la fase final de 2a divisió a Valladolid.

Actualment l'escola i els grups de tecnificació són garantia de continuïtat i somni de nous reptes.

bottom of page