top of page

REGLAMENT

Última actualització: 13 d’octubre de 2022

El Club d’Atletisme Cornellà Atlètic i l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat organitzen la XLI Cursa Popular "Ciutat de Cornellà" el proper diumenge 20 de novembre de 2022 a partir de les 9:30 hores, amb sortida al carrer del Rugbi i arribada a l'Estadi Municipal d'Atletisme Pilar Pons.. La cursa és oberta a totes les persones sense límit d'edat i sexe. Els/les menors d’edat podran participar lliurant l’autorització del seu pare/mare o tutor corresponent en el moment de la recollida del dorsal.

És indispensable participar amb pitrall. Els atletes sense, no podran ni sortir ni entrar a meta. El personal de l’organització s’encarregarà d’aplicar la normativa.

 

 

Captura de pantalla 2022-10-14 a les 9.59.35.png

DISTÀNCIES, CATEGORIES I HORARIS

Cursa de 10 Km. / Sortida 9.30 h*

  

 • General (masculí i femení) Tots els anys 

 • Juvenil (masculí i femení) Anys 2005 i 2006

 • Júnior (masculí i femení) Anys 2003 i 2004  

 • Promesa (masculí i femení) Anys 2000, 2001 i 2002  

 • Sènior (masculí i femení) Des de l’any 1998 fins a veterà  

 • Veterà A (masculí i femení) Des del dia que facin 35 anys  

 • Veterà B (masculí i femení) Des del dia que facin 50 anys 

*El tancament de la cuses es de 1h 20 minuts després de la sortida. Passat aquest temps, el circuit s’obrirà al tràfic de vehicles i els corredors/es que vulguin continuar ho faran sota la seva responsabilitat”.

Cursa de 2 Km. /Sortida 11.15 h

 • Categoria general només Entitats i Escoles.

 • Cadet (masculí i femení) Anys 2007 i 2008  

 • Infantil (masculí i femení) Anys 2009 i 2010

 • Aleví (masculí i femení) Anys 2011 i 2012

Cursa de 500 m. /Sortida 11.45 h

 • Benjamí (masculí i femení) Anys 2013 i 2014

 • Prebenjamí (masculí i femení) Anys 2015 i 2016

SORTIDA

Les primeres posicions a la sortida de la cursa de 10 KM estaran reservades per els atletes amb millor marques i que, per tant, competeixen per guanyar la classificació general. S’utilitzaran de referència les marques acreditades en championchip per reservar aquestes primeres posicions de sortida. Així doncs, els premis de la categoria general seran per els primers en entrar a meta, independentment de la posició on comencin la seva cursa. La resta de premis es computaran segons el temps real marcat pel xip, independentment de la posició en que surti i entri el corredor. Fins que entri el darrer participant no es podran confirmar les classificacions definitives per categoria. 

A la cursa de 2 km la classificació vindrà determinada pel temps real de cada participant. 

Hi haurà un premi per entitats i un altre premi per escoles participants. Per a optar el premi es requerirà d’un mínim 10 participants escola i 5 participants per entitat. A la cursa de 500 m la classificació vindrà determinada per la posició de cada participant.

LLIURAMENT DE PREMIS

La de 10k,  tindran premi (trofeu) els tres primers classificats de cada categoria masculina i femenina.

A la de 2K i 500m, tindran premi (trofeu o medalla) els cinc primers classificats de cada categoria masculina i femenina.

A la de 2K hi haurà trofeu per l’entitat guanyadora i l’escola guanyadora. Computaran els tres primers classificats (sexe masculí i femení) de cada entitat o escola.

El lliurament de premis s’efectuarà en acabar les curses i serà anunciat per megafonia.

 • 10k, hora prevista 10.30h

 • 2k i 500 m hora prevista 12.00h

SISTEMA DE CRONOMETRATGE

El sistema de cronometratge un any més correrà a càrrec de ChampionChip, qui disposa d’un sistema de control de temps certificat per la Federació Catalana d’Atletisme i plenament testejat en diverses curses de gran volum de corredors.

Per participar a les curses de 10 K és obligatori córrer amb el dorsal assignat per l’organització ben visible i xip oficial. En cas de disposar de xip groc oficial ChampionChip, cal fer constar-ne el codi de registre al moment de fer la inscripció. En cas de no disposar-ne, l’organització facilitarà un dorsal amb xip incorporat d’un sol ús al preu de 2 euros (IVA inclòs), el qual NO cal retornar un cop acabada la cursa en arribar a la meta.  

A les curses de 500 m  i de 2K es farà servir pitrall amb xip que no s’haurà de retornar.

CURSA DINS EL CALENDARI DE LA FCA

Aquesta competició es regirà d'acord amb la Normativa de Curses de Fons de la Federació Catalana d'Atletisme i tot allò no previst en aquest reglament, serà resolt d'acord amb el Reglament de la IAAF. La sola inscripció en aquesta competició implica la total acceptació del preceptuat en aquest reglament. 

RECOMANACIONS I ALTRES

L'organització declina tota la responsabilitat quant als possibles perjudicis que la participació en aquesta Cursa pugui comportar als esportistes i/o espectadors. 

Les entitats organitzadores podran realitzar els canvis que tècnicament siguin necessaris per al bon desenvolupament de la Cursa, tant en els circuits com en el reglament, si les circumstàncies així ho aconsellessin o ho obliguessin. 

 • Es recomana venir amb transport públic o caminant per evitar problemes d'aparcament.  

 • No hi haurà servei de dutxes. Hi haurà servei  de WC a l'Estadi Municipal.  

 • La cursa tindrà servei de guarda roba.  Hi haurà servei de massatge.  

 • Al finalitzar la cursa tindrem beguda, fruita i un entrepà per a tots els participants,

 • Servei de llebres (40’, 45, 50’, 55’ i 60’) a càrrec de corresolidaris.org

INSCRIPCIONS

Inscripcions per Internet: 

https://www.cornellaatletic.com/ladedeu

Web de Xipgroc.cat

Preus

 • La de 10k, 12 €  (2 € directes al projecte solidari)

 • La de 2K, 9* € (1 € directe al projecte solidari)

 • La de 500m, 5 € (1 € directe al projecte solidari)

*Preu modificat per errada en el preu inicial. Aquesta cursa inclou el chip del pitral.

Obertura i tancament

 • S’obren inscripcions a partir del 10 d’octubre.

 • Tancament inscripcions per internet el 16 de novembre. 

 • El dia de la cursa no es podran realitzar inscripcions.

 • En el moment de recollir el dorsal dels menors d’edat serà necessari lliurar el formulari “Autorització per a participants menors d’edat” disponible a la web de la Cursa. 

RECOLLIDA DE PITRALL-XIP I BOSSA CORREDOR/A

Tots els participants a la Cursa Popular “Ciutat de Cornellà”, rebran una bossa amb la samarreta i obsequis dels nostres col·laboradors.

La bossa del corredor podrà recollir-se en els següents dies i hores:  

 • Divendres 18 de novembre  de 17:30 a 20:30 h. Estadi Municipal d’Atletisme de Cornellà.

 • Dissabte 19 de novembre de 10 a 14 i de 16 a 20 h. Estadi Municipal d’Atletisme de Cornellà.

 • Diumenge 20 de novembre, fins a 45 min. abans de l’hora de sortida. (Estadi Atletisme). De 8.00 a 8.45h.

Es recomana venir a recollir la bossa del corredor, així com el dorsal-xip, divendres o dissabte.  És recomanable evitar les cues que es formen el dia de la cursa. Es farà una estimació de mides de samarretes segons distribució dels darrers anys. En el moment de lliurar la bossa del corredor es podrà demanar la mida desitjada fins esgotar les existències, a partir d’aquell moment es lliuraran les mides que quedin. 

L’organització demanarà DNI o similar per comprovar la identitat i edat de l’atleta al recollir el dorsal. Si recolliu el d'un altre participant es necessitarà DNI original o fotocòpia de l'altre participant.

 

Trofeus i obsequis per categories

Tindran trofeu els tres primers de cada categoria de la cursa de 10k i trofeus i medalles els 5 primers de cada categoria de la cursa 2k i 500m.

Hi haurà premi per les entitats i escoles guanyadores.

Tots els corredors/es podran descarregar-se el seu diploma de participació amb el temps que han fet a la seva cursa.

Les classificacions i els diplomes estaran disponibles un cop finalitzada la cursa a la web de https://xipgroc.cat/

PROJECTE SOLIDARI

Enguany, el Cornellà Atlètic endega un projecte solidari de beques per a persones en situació de risc i d’accions de col.laboració directa a entitats de la ciutat que treballen per la cohesió a través de projectes conjunts que reclamin la participació dels diversos agents del club.

L’abast del projecte vindrà determinat per la recaptació de la cursa i altres col.laboracions. El club difondrà les característiques del projecte a través de la seva pàgina web i d’altres.

LLEI ORGÀNICA DE PROTECCIÓ DE DADES

Tot participant a la XL Cursa Popular “Ciutat de Cornellà” pel fet d’inscriure’s a la mateixa dona el seu consentiment per a que el Club d’Atletisme Cornellà Atlètic, per si mateix o per terceres entitats, faci ús de les imatges de la prova per a la seva promoció, així com el tractament informàtic amb finalitat exclusivament esportiva, promocional o comercial de les seves dades personals. D’acord amb el que estableix la Llei Orgànica 15/1999 del 13 de desembre de la protecció de dades personals, el participant podrà exercir el seu dret a aquest fitxers amb l’objectiu de rectificar o cancel·lar de forma parcial o total el seu contingut. Per exercir aquest dret, haurà de sol·licitar-ho per escrit al domicili social del Cornellà Atlètic (C/ del Rugby, s/n, 08940-Cornellà de Llobregat, Barcelona)

bottom of page